Makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem

Składniki:

  • makaron penne - 350 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 szt.
  • oliwki czarne - 50 gramów
  • kapary - 50 gramów
  • tuńczyk z puszki - 50 unit
  • natka pietruszki - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Oliwki pokrój w krążki. Tuńczyka odcedź, natkę posiekaj.
  2. Fix Napoli wymieszaj z 250 ml wody oraz łyżką oliwy. Zagotuj.
  3. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj oliwki i kapary. Zalej przygotowanym Fixem, dodaj kawałki tuńczyka i gotuj 5 minut.
  4. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Gorący nałóż na talerze lub półmisek, polej gotowym sosem i posyp natką.