Makaron z sosem z tuńczyka

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
marchew2 sztuki
natka pietruszki1 pęczek
koncentrat pomidorowy2 łyżki
Rosół z kury Knorr1 sztuka
makaron rurki400 gramów
oliwa do smażenia
pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym2 opakowania
marynowane kapary1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Marchew i cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj marchewkę i przesmaż. Dodaj koncentrat i wlej rosół. Całość przykryj i duś ok. 10 minut. Przypraw pieprzem do smaku.
Krok 3
Tuńczyka wyjmij z puszki i podziel widelcem na mniejsze kawałki, dodaj łyżkę kaparów.
Krok 4
Natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj. Makaron ugotuj al dente z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Wyłóż makaron, polej sosem i posyp natką pietruszki.
Krok 5
Zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl