Makaron z szynką i ananasem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • szynka konserwowa - 200 gramów
  • Fix Smażony makaron po chińsku Knorr - 1 opakowanie
  • makaron jajeczny drobny - 300 gramów
  • pomidor - 1 sztuka
  • ananas z puszki (plastry) - 4 sztuki
  • starty świeży imbir - 1 łyżeczka
  • cebula dymka - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki
  • kolendra lub natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • woda - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pomidora pokrój w kostkę. Makaron gotuj około 3 minut.
  2. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż jasną część dymki pokrojoną w plasterki.
  3. Kiedy cebula będzie miękka, dodaj starty imbir, pomidora, kawałki ananasa i szynki.
  4. Fix Knorr wymieszaj z 50 ml wody i wlej na patelnię.
  5. Dodaj makaron, posiekany szczypior i wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj w miseczce posypane posiekaną kolendrą. Jeśli lubisz potrawy bardziej pikantne, możesz dodać do makaronu papryczkę chili.