Makaron z szynką i winogronami

0


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
makaron400 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
szynka wędzona100 gramów
cebula1 sztuka
śmietana 30 %1 szklanka
kiść białych winogron0.5 kilogramów
starty ser żółty
masło2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Na patelni rozgrzej masło* i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj szynkę, winogrona oraz śmietanę.
Krok 2
W międzyczasie ugotuj makaron, przelej go zimną wodą, a następnie dodaj do składników na patelni. Całość duś jeszcze przez 2 minuty.Po nałożeniu na talerze posyp żółtym serem. *Nie należy dopuścić do spalenia masła, gdyż potrawa jest wówczas niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Owoce winogron przekrój na pół.
Krok 4
Cebulę obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę.
Krok 5
Dodaj Kostkę Rosołu z kury Knorr, wymieszaj i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut, po czym dopraw do smaku.
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl