| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na patelni rozgrzej masło* i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj szynkę, winogrona oraz śmietanę. |
| Krok 2 |
| W międzyczasie ugotuj makaron, przelej go zimną wodą, a następnie dodaj do składników na patelni. Całość duś jeszcze przez 2 minuty.Po nałożeniu na talerze posyp żółtym serem.
*Nie należy dopuścić do spalenia masła, gdyż potrawa jest wówczas niesmaczna i niezdrowa. |
| Krok 3 |
| Owoce winogron przekrój na pół. |
| Krok 4 |
| Cebulę obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę. |
| Krok 5 |
| Dodaj Kostkę Rosołu z kury Knorr, wymieszaj i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut, po czym dopraw do smaku.
|