Makaron z szynką i winogronami

Składniki:

  • makaron - 400 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • szynka wędzona - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana 30 % - 1 szklanka
  • kiść białych winogron - 0.5 kilogramów
  • starty ser żółty
  • masło - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej masło* i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj szynkę, winogrona oraz śmietanę.
  2. W międzyczasie ugotuj makaron, przelej go zimną wodą, a następnie dodaj do składników na patelni. Całość duś jeszcze przez 2 minuty.Po nałożeniu na talerze posyp żółtym serem. *Nie należy dopuścić do spalenia masła, gdyż potrawa jest wówczas niesmaczna i niezdrowa.
  3. Owoce winogron przekrój na pół.
  4. Cebulę obierz i posiekaj. Szynkę pokrój w kostkę.
  5. Dodaj Kostkę Rosołu z kury Knorr, wymieszaj i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut, po czym dopraw do smaku.