Makaron z szynką i zieloną cebulką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wędzona szynka - 200 gramów
  • makaron świderki - 500 gramów
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 400 mililitrów
  • śmietanka - 200 mililitrów
  • cebulka dymka - 2 sztuki
  • margaryna - 30 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Powinien być al dente.
  2. Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietanką.
  3. Dodaj do sosu pokrojoną w paski szynkę i całość zagotuj.
  4. Teraz wrzuć do sosu ugotowany makaron, margarynę i pokrojoną w paseczki cebulkę dymkę. Wszystko gotuj chwilę i natychmiast podawaj.