Makaron z tuńczykiem i cukinią
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • tuńczyk - 2 opakowania
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • makaron muszelki - 1 opakowanie
  • mleko - 250 mililitrów
  • woda - 250 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cukinia - 250 gramów
  • olej - 15 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron gotuj przez 5 minut, żeby zachował twardość
  2. Podsmaż na patelni cebulę, cukinię poprzednio pokrojoną w plasterki oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Przełóż warzywa do miseczki.
  3. Zagotuj na dużej patelni 250 mililitrów wody z mlekiem i zawartością opakowania Fix Knorr.
  4. Dodaj do sosu makaron i podsmażone warzywa. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje i makaron zrobi się miękki.
  5. Dodaj odcedzonego tuńczyka i mieszaj przez chwilę wszystkie składniki. Danie podawaj jak najszybciej.