Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

5


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
makaron Tagiatelle gniazdka3 sztuki
tuńczyk w sosie własnym1 sztuka
kukurydza konserwowa puszka1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
czerwona cebula1 sztuka
czosnek ząbek3 sztuki
śmietana 12% 4 łyżki
natka pietruszki1 pęczek
szczypiorek1 pęczek
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
chili 1 szczypta
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
Krok 2
Następnie dodaj odsączonego tuńczyka i chwilę przesmaż.
Krok 3
Kolejno dodaj śmietanę, kukurydzę oraz chilli.
Krok 4
Sos zagotuj i dopraw przyprawą Knorr.
Krok 5
Teraz dodaj odcedzony makaron, posiekane zioła oraz masło. Chwilę zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj.
Autor: Mateusz RosadzińskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl