Makaron z tuńczykiem i kukurydzą
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron Tagiatelle gniazdka - 3 sztuki
  • tuńczyk w sosie własnym - 1 sztuka
  • kukurydza konserwowa puszka - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • czosnek ząbek - 3 sztuki
  • śmietana 12% - 4 łyżki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • chili - 1 szczypta
  • oliwa - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
  2. Następnie dodaj odsączonego tuńczyka i chwilę przesmaż.
  3. Kolejno dodaj śmietanę, kukurydzę oraz chilli.
  4. Sos zagotuj i dopraw przyprawą Knorr.
  5. Teraz dodaj odcedzony makaron, posiekane zioła oraz masło. Chwilę zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj.