|
Składniki | ||
makaron Tagiatelle gniazdka | 3 sztuki | |
tuńczyk w sosie własnym | 1 sztuka | |
kukurydza konserwowa puszka | 1 sztuka | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
czosnek ząbek | 3 sztuki | |
śmietana 12% | 4 łyżki | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
szczypiorek | 1 pęczek | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta | |
chili | 1 szczypta | |
oliwa | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. |
Krok 2 |
Następnie dodaj odsączonego tuńczyka i chwilę przesmaż. |
Krok 3 |
Kolejno dodaj śmietanę, kukurydzę oraz chilli. |
Krok 4 |
Sos zagotuj i dopraw przyprawą Knorr. |
Krok 5 |
Teraz dodaj odcedzony makaron, posiekane zioła oraz masło. Chwilę zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj. |
Autor: Mateusz Rosadziński |