Makaron z tuńczykiem i pomidorami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • tuńczyk z puszki - 2 opakowania
  • makaron cellentani (rurka skręcana) - 300 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • ciepła woda - 600 mililitrów
  • pomidory - 2 sztuki
  • kukurydza - 1 opakowanie
  • ser cheddar - 200 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
  2. Fix Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj.
  3. Następnie dodaj do sosu odcedzoną kukurydzę, pomidory pokrojone w kostkę i całość zagotuj.
  4. Odcedzony makaron przełóż do sosu. Dodaj tuńczyka z puszki. Wszystko wymieszaj i gorące natychmiast podawaj. Na końcu posyp potrawę startym serem.