|
Składniki | ||
makaron świderki | 25 dekagramów | |
papryka żółta | 1 sztuka | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
papryka zielona | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka | |
marchewka | 1 sztuka | |
mała cukinia | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
oliwa | 2 łyżki | |
starty parmezan | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente, następnie odcedź. |
Krok 2 |
Z papryk usuń gniazda nasienne, następnie pokrój je w paski. Marchewkę pokrój w kostkę, cukinię potnij na kawałki, czosnek posiekaj. |
Krok 3 |
Mocno rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i chwilę smaż. Dołóż po kolei paprykę, marchewkę, na końcu cukinię i smaż razem na małym ogniu przez około 15 minut. |
Krok 4 |
Dodaj makaron, wymieszaj go z warzywami i całość chwilę podgrzewaj. Przed podaniem posyp danie tartym parmezanem. |
Autor: przepisy.pl |