| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron świderki | 25 dekagramów | |
| papryka żółta | 1 sztuka | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| papryka zielona | 1 sztuka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka | |
| marchewka | 1 sztuka | |
| mała cukinia | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| starty parmezan | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj al dente, następnie odcedź. |
| Krok 2 |
| Z papryk usuń gniazda nasienne, następnie pokrój je w paski. Marchewkę pokrój w kostkę, cukinię potnij na kawałki, czosnek posiekaj. |
| Krok 3 |
| Mocno rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i chwilę smaż. Dołóż po kolei paprykę, marchewkę, na końcu cukinię i smaż razem na małym ogniu przez około 15 minut. |
| Krok 4 |
| Dodaj makaron, wymieszaj go z warzywami i całość chwilę podgrzewaj. Przed podaniem posyp danie tartym parmezanem. |
| Autor: przepisy.pl |