Makaron z warzywami i parmezanem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron świderki - 25 dekagramów
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • marchewka - 1 sztuka
  • mała cukinia - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • oliwa - 2 łyżki
  • starty parmezan - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente, następnie odcedź.
  2. Z papryk usuń gniazda nasienne, następnie pokrój je w paski. Marchewkę pokrój w kostkę, cukinię potnij na kawałki, czosnek posiekaj.
  3. Mocno rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i chwilę smaż. Dołóż po kolei paprykę, marchewkę, na końcu cukinię i smaż razem na małym ogniu przez około 15 minut.
  4. Dodaj makaron, wymieszaj go z warzywami i całość chwilę podgrzewaj. Przed podaniem posyp danie tartym parmezanem.