Makaron z warzywami i parmezanem

16


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
makaron świderki25 dekagramów
papryka żółta1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
papryka zielona1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
marchewka1 sztuka
mała cukinia1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
oliwa2 łyżki
starty parmezan3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente, następnie odcedź.
Krok 2
Z papryk usuń gniazda nasienne, następnie pokrój je w paski. Marchewkę pokrój w kostkę, cukinię potnij na kawałki, czosnek posiekaj.
Krok 3
Mocno rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i chwilę smaż. Dołóż po kolei paprykę, marchewkę, na końcu cukinię i smaż razem na małym ogniu przez około 15 minut.
Krok 4
Dodaj makaron, wymieszaj go z warzywami i całość chwilę podgrzewaj. Przed podaniem posyp danie tartym parmezanem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl