Makaron z wołowiną
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina np. z udźca - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • śmietana 12% - 1 sztuka
  • oliwa - 2 łyżki
  • makaron - 400 gramów
  • mąka - 2 łyżki
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę pokrojoną na kawałki obtoczyć w przyprawie do mięs i podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę pokrojoną w półplasterki. Kiedy cebula się lekko zeszkli podlać wodą i dusić do uzyskania miękkości przez mięso.
  2. Do tak powstałego sosu dodać śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Całość doprowadzić do wrzenia. Nie gotować.
  3. Ugotowany al dente makaron wymieszać z sosem mięsnym.