Makaron zapiekany z serem i szynką
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron rurki - 200 gramów
  • Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 400 mililitrów
  • szynka konserwowa - 200 gramów
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • ser - 200 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Fix Knorr wymieszaj z połową sera, śmietaną, 400 ml wody oraz pokrojoną cienko szynką. Zalej tym makaron i dokładnie wymieszaj.
  2. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia i posyp po wierzchu pozostałym serem.
  3. Piecz pod przykryciem przez około 50 minut w temperaturze 180 °C, aż makaron stanie się miękki i wchłonie zupełnie płyn.
  4. 10 minut przed końcem pieczenia odsłoń naczynie, aby ser się zapiekł.