Makaron ze szparagami

0


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
szparagi białe10 sztuk
boczek wędzony100 gramów
makaron tagliatelle szpinakowy250 gramów
śmietana 18 %200 mililitrów
natka do dekoracji3 sztuki
pieprz kolorowy do smaku1 szczypta
cebula1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Szparagi myjemy, odcinamy główki i odkładamy na bok. Łodygi obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodajemy główki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Krok 2
Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Boczek podsmażymy na patelni.Dodajemy cebulę i szklimy. Dodajemy szparagi, wlewamy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, mini kosteczką knorr czosnkową i wszystko mieszamy. Chwile razem smażymy chwilę. Dodajemy makaron i mieszamy.
Krok 3
Wykładamy na talerze, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki.
Autor: bernika bernikaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl