Makaron ze szparagami
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • szparagi białe - 10 sztuk
  • boczek wędzony - 100 gramów
  • makaron tagliatelle szpinakowy - 250 gramów
  • śmietana 18 % - 200 mililitrów
  • natka do dekoracji - 3 sztuki
  • pieprz kolorowy do smaku - 1 szczypta
  • cebula - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Szparagi myjemy, odcinamy główki i odkładamy na bok. Łodygi obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodajemy główki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
  2. Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Boczek podsmażymy na patelni.Dodajemy cebulę i szklimy. Dodajemy szparagi, wlewamy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, mini kosteczką knorr czosnkową i wszystko mieszamy. Chwile razem smażymy chwilę. Dodajemy makaron i mieszamy.
  3. Wykładamy na talerze, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki.