Makaron ze szparagami i wędzonym łososiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron tagliatelle - 400 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • wędzony łosoś - 100 gramów
  • szalotka - 3 sztuki
  • musztarda z ziarnami gorczycy - 1 łyżka
  • szparagi zielone - 200 gramów
  • ser mascarpone - 200 gramów
  • kapary - 10 gramów
  • cytryna - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 20 mililitrów
  • Pomidory świeże dojrzałe - 2 sztuki
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj litr wody i sparz oczyszczone wcześniej szparagi, a następnie w tej samej wodzie ugotuj makaron na sposób al dente.
  2. Szparagi pokrój w plastry, cebule pokrój w kostkę.
  3. Na patelni podsmaż na oliwie szalotki, dodaj kapary, szparagi, sok z cytryny, musztardę i dwa pomidory pokrojone wcześniej w kostkę.
  4. Całość gotuj. Następnie dodaj ser mascarpone i dopraw sos mini kostkami Knorr. Teraz dodaj łososia oraz makaron. Nie gotuj już sosu tylko delikatnie wymieszaj. Natychmiast podawaj.