Makaron ze szpinakiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 1 opakowanie
  • makaron penne - 300 gramów
  • masło lub margaryna - 2 łyżki
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente.
  2. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
  3. Na patelni zeszklij posiekany czosnek z dodatkiem margaryny. Po chwili dołóż szpinak. Smaż 1 minutę.
  4. Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.
  5. Dodaj gałkę muszkatołową i całość zagotuj.
  6. Makaron odcedź, wymieszaj ze szpinakiem i natychmiast serwuj. Taki makaron możesz podawać dodatkowo skropiony oliwą z oliwek i posypany świeżo startym parmezanem.