Makaron ze szpinakiem

43


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
świeży lub mrożony szpinak450 gramów
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr1 opakowanie
makaron penne300 gramów
masło lub margaryna2 łyżki
śmietana 18%100 mililitrów
ząbek czosnku1 sztuka
gałka muszkatołowa1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
Krok 3
Na patelni zeszklij posiekany czosnek z dodatkiem margaryny. Po chwili dołóż szpinak. Smaż 1 minutę.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Dodaj gałkę muszkatołową i całość zagotuj.
Krok 6
Makaron odcedź, wymieszaj ze szpinakiem i natychmiast serwuj. Makaron ze szpinakiem możesz podawać dodatkowo skropiony oliwą z oliwek i posypany świeżo startym parmezanem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl