Makaron ze szpinakiem

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron razowy500 gramów
szpinak mrożony w liściach500 gramów
ser rokpol200 gramów
śmietana 18%200 mililitrów
wytrawne wino białe50 mililitrów
pierś z kurczaka 1 sztuka
ser gruyere100 gramów
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron wrzucić do wrzącej wody i gotować ok 6 min. Odcedzić.
Krok 2
Szpinak wrzucić na patelnię i dusić do rozmrożenia. Dodać ser rokpol, śmietanę, wino i kostkę czosnkową i dusić jeszcze kilka minut. Przelać sos do makaronu i wymieszać.
Krok 3
Kurczaka pokroić w paski, natrzeć przypraw i usmażyć na złoto. Podawać na makaronie. Danie posypać obficie tartym serem gruyere.
Autor: setie setiePrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl