|
Składniki | ||
makaron razowy | 500 gramów | |
szpinak mrożony w liściach | 500 gramów | |
ser rokpol | 200 gramów | |
śmietana 18% | 200 mililitrów | |
wytrawne wino białe | 50 mililitrów | |
pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
ser gruyere | 100 gramów | |
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron wrzucić do wrzącej wody i gotować ok 6 min. Odcedzić. |
Krok 2 |
Szpinak wrzucić na patelnię i dusić do rozmrożenia. Dodać ser rokpol, śmietanę, wino i kostkę czosnkową i dusić jeszcze kilka minut. Przelać sos do makaronu i wymieszać. |
Krok 3 |
Kurczaka pokroić w paski, natrzeć przypraw i usmażyć na złoto. Podawać na makaronie. Danie posypać obficie tartym serem gruyere. |
Autor: setie setie |