| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| makaron razowy | 500 gramów | |
| szpinak mrożony w liściach | 500 gramów | |
| ser rokpol | 200 gramów | |
| śmietana 18% | 200 mililitrów | |
| wytrawne wino białe | 50 mililitrów | |
| pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
| ser gruyere | 100 gramów | |
| Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 3 łyżki | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Makaron wrzucić do wrzącej wody i gotować ok 6 min. Odcedzić. | 
| Krok 2 | 
| Szpinak wrzucić na patelnię i dusić do rozmrożenia. Dodać ser rokpol, śmietanę, wino i kostkę czosnkową i dusić jeszcze kilka minut. Przelać sos do makaronu i wymieszać. | 
| Krok 3 | 
| Kurczaka pokroić w paski, natrzeć przypraw i usmażyć na złoto. Podawać na makaronie. Danie posypać obficie tartym serem gruyere. | 
| Autor: setie setie |