Makaron ze szpinakiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron razowy - 500 gramów
  • szpinak mrożony w liściach - 500 gramów
  • ser rokpol - 200 gramów
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • wytrawne wino białe - 50 mililitrów
  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • ser gruyere - 100 gramów
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron wrzucić do wrzącej wody i gotować ok 6 min. Odcedzić.
  2. Szpinak wrzucić na patelnię i dusić do rozmrożenia. Dodać ser rokpol, śmietanę, wino i kostkę czosnkową i dusić jeszcze kilka minut. Przelać sos do makaronu i wymieszać.
  3. Kurczaka pokroić w paski, natrzeć przypraw i usmażyć na złoto. Podawać na makaronie. Danie posypać obficie tartym serem gruyere.