|
Składniki | ||
makaron tagliatelle lub papardelle | 300 gramów | |
pieczarki | 5 sztuk | |
cebula posiekana | 1 sztuka | |
starty ser żółty | 2 łyżki | |
śmietana | 2 łyżki | |
olej | 2 łyżki | |
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr | 1 sztuka | |
świeży szpinak | 2 garść |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. |
Krok 2 |
Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj pieczarki pokrojone w plastry i smaż chwilę razem. Wlej 250 ml wody. |
Krok 3 |
Dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr, dzięki której sos będzie idealnie doprawiony i odpowiednio gęsty, rozmieszaj dokładnie i zagotuj. |
Krok 4 |
Zmniejsz ogień, dodaj osuszone liście szpinaku, śmietanę oraz makaron i gotuj 3 minuty. Gotowy makaron posyp startym serem i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |