Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

27


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron tagliatelle lub papardelle300 gramów
pieczarki5 sztuk
cebula posiekana1 sztuka
starty ser żółty2 łyżki
śmietana2 łyżki
olej2 łyżki
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr1 sztuka
świeży szpinak2 garść
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź.
Krok 2
Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj pieczarki pokrojone w plastry i smaż chwilę razem. Wlej 250 ml wody.
Krok 3
Dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr, dzięki której sos będzie idealnie doprawiony i odpowiednio gęsty, rozmieszaj dokładnie i zagotuj.
Krok 4
Zmniejsz ogień, dodaj osuszone liście szpinaku, śmietanę oraz makaron i gotuj 3 minuty. Gotowy makaron posyp startym serem i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl