Makaron ze szpinakiem i pieczarkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron tagliatelle lub papardelle - 300 gramów
  • pieczarki - 5 sztuk
  • cebula posiekana - 1 sztuka
  • starty ser żółty - 2 łyżki
  • śmietana - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • Esencja do sosu pieczeniowego jasnego Knorr - 1 sztuka
  • świeży szpinak - 2 garść

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź.
  2. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj pieczarki pokrojone w plastry i smaż chwilę razem. Wlej 250 ml wody.
  3. Dodaj Esencję do sosu pieczeniowego jasnego Knorr, dzięki której sos będzie idealnie doprawiony i odpowiednio gęsty, rozmieszaj dokładnie i zagotuj.
  4. Zmniejsz ogień, dodaj osuszone liście szpinaku, śmietanę oraz makaron i gotuj 3 minuty. Gotowy makaron posyp startym serem i podawaj.