| |||||||||
| Składniki | ||
| świeży lub mrożony szpinak | 450 gramów | |
| Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr | 1 opakowanie | |
| śmietana 18% | 100 mililitrów | |
| makaron kokardki | 300 gramów | |
| ser feta | 1 opakowanie | |
| masło lub margaryna | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj al dente. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę. |
| Krok 2 |
| Na patelni rozgrzej margarynę i dodaj szpinak. Smaż 1 minutę. |
| Krok 3 |
| Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem. Podawaj posypany dużymi kostkami sera feta. |
| Autor: przepisy.pl |