Makaron ze szpinakiem i serem feta

13


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
świeży lub mrożony szpinak450 gramów
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr 1 opakowanie
śmietana 18%100 mililitrów
makaron kokardki300 gramów
ser feta1 opakowanie
masło lub margaryna2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
Krok 2
Na patelni rozgrzej margarynę i dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem. Podawaj posypany dużymi kostkami sera feta.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl