|
Składniki | ||
świeży lub mrożony szpinak | 450 gramów | |
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr | 1 opakowanie | |
śmietana 18% | 100 mililitrów | |
makaron kokardki | 300 gramów | |
ser feta | 1 opakowanie | |
masło lub margaryna | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę. |
Krok 2 |
Na patelni rozgrzej margarynę i dodaj szpinak. Smaż 1 minutę. |
Krok 3 |
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem. Podawaj posypany dużymi kostkami sera feta. |
Autor: przepisy.pl |