Makaron ze szpinakiem i serem feta
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • makaron kokardki - 300 gramów
  • ser feta - 1 opakowanie
  • masło lub margaryna - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
  2. Na patelni rozgrzej margarynę i dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.
  3. Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.
  4. Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem. Podawaj posypany dużymi kostkami sera feta.