MAKARONIKI ORZECHOWE
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 12 minut
  •  °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • cukier brązowy - 12 dekagramów
  • mąka - 10 dekagramów
  • płatki owsiane - 8 dekagramów
  • orzechy mielone - 10 dekagramów
  • starta czekolada - 10 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • dekoracja
  • czekolada - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ RAZEM.
  2. CIASTO SCHŁODZIĆ W LODÓWCE.
  3. NASTĘPNIE URYWAĆ PORCJE CIASTA, ROBIĄC MAŁE KOPCZYKI.
  4. KŁAŚĆ NA BLACHĘ WYŁOZONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA.
  5. PO WYSTUDZENIU POŁOWĘ CIASTKA MOŻNA POSMAROWAĆ CZEKOLADĄ.