Makaronowa sałatka z bobem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron, np. rurki - 10 dekagramów
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
  • bób - 10 dekagramów
  • żółta fasolka szparagowa - 10 dekagramów
  • młoda cukinia - 1 sztuka
  • marchewka - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • gotowana szynka - 15 dekagramów
  • pęczek rukoli - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź go i ostudź.
  2. Obierz bób ze strąków. Odetnij końce fasolki, a resztę pokrój na kawałki. Następnie ugotuj bób z fasolką w osolonej wodzie, po czym ostudź. Cukinię umyj , pokrój w półplasterki i przelej na sicie wrzącą wodą.
  3. Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według opisu na opakowaniu.
  4. Obierz i umyj marchewkę, pokrój ją w plastry. Następnie umyj paprykę, oczyść z pestek i pokrój w kostkę. Szynkę również pokrój w kostkę, a rukolę umyj i osusz.
  5. Włóż makaron, szynkę, rukolę oraz wszystkie warzywa do salaterki. Polej je gotowym sosem i dokładnie wymieszaj.