Makaronowe gniazdka z bekonem

Składniki:

  • makaron fettuccine - 200 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 szczypta
  • parmezan tarty - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 1/2 pęczka
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj aldente. Skrop oliwą. Boczek oraz cebulę pokrój w kostkę.
  2. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i boczek, dodaj tymianek.
  3. W misce wymieszaj odcedzony makaron z boczkiem. Dodaj parmezan, posiekaną natkę oraz pokruszoną Mini kostkę Knorr. Całość wymieszaj.
  4. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Za pomocą długiego widelca zakręcaj na nim makaronowe gniazda i układaj na pergaminie w niewielkich odstępach. Zapiekaj w 160 st. C ok. 10 minut. Podawaj jako dodatek do dań mięsnych lub ryb.