Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzyj z cukrem na puszysty krem. |
Krok 2 |
Dodawaj po jednym żółtku, nie przerywając ucierania. |
Krok 3 |
Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sito i stopniowo dodawaj do masy. |
Krok 4 |
Na końcu wlej kilka kropli olejku migdałowego i dodaj ubitą na sztywno pianę z 4 białek. |
Krok 5 |
Delikatnie wymieszaj. |
Krok 6 |
Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i obsypanej mąką blachy o wymiarach 20 na 30 cm. |
Krok 7 |
2 żółtka utrzyj z cukrem pudrem, dodaj dżem śliwkowy i ubitą na sztywno pianę z dwóch białek. |
Krok 8 |
Wszystko wymieszaj z makiem z puszki i wyłóż na ciasto. |
Krok 9 |
Cztery białka ubij z cukrem na sztywną pianę i połóż na masie makowej. |
Krok 10 |
Piecz około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. |