| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| jajko | 2 sztuki | |
| żółtko | 1 sztuka | |
| mąka krupczatka | 45 dekagramów | |
| cukier | 1 szklanka | |
| cukier waniliowy | 2 łyżeczki | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.75 sztuk | |
| Masa makowa: | ||
| mak | 40 dekagramów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk | |
| sól | 1 szczypta | |
| cukier | 15 dekagramów | |
| białko | 1 sztuka | |
| bułka tarta | 4 łyżki | |
| rodzynki | 10 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Składniki na ciasto wymieszać, trochę ciasta (kulę) zostawić na posypkę. |
| Krok 2 |
| Na ciasto wyłożyć mak. |
| Krok 3 |
| Piec w temp 180-190 C przez około 50 minut. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |