Makowiec tradycyjny

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko2 sztuki
żółtko1 sztuka
mąka krupczatka45 dekagramów
cukier1 szklanka
cukier waniliowy2 łyżeczki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
Kostka do pieczenia Kasia0.75 sztuk
Masa makowa:
mak40 dekagramów
Kostka do pieczenia Kasia0.5 sztuk
sól1 szczypta
cukier15 dekagramów
białko 1 sztuka
bułka tarta4 łyżki
rodzynki10 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Składniki na ciasto wymieszać, trochę ciasta (kulę) zostawić na posypkę.
Krok 2
Na ciasto wyłożyć mak.
Krok 3
Piec w temp 180-190 C przez około 50 minut.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl