|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
jajko | 2 sztuki | |
żółtko | 1 sztuka | |
mąka krupczatka | 45 dekagramów | |
cukier | 1 szklanka | |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.75 sztuk | |
Masa makowa: | ||
mak | 40 dekagramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk | |
sól | 1 szczypta | |
cukier | 15 dekagramów | |
białko | 1 sztuka | |
bułka tarta | 4 łyżki | |
rodzynki | 10 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Składniki na ciasto wymieszać, trochę ciasta (kulę) zostawić na posypkę. |
Krok 2 |
Na ciasto wyłożyć mak. |
Krok 3 |
Piec w temp 180-190 C przez około 50 minut. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |