| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. |
| Krok 2 |
| Dodać żółtka i jeszcze ubijać. |
| Krok 3 |
| Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. |
| Krok 4 |
| Delikatnie wymieszać. |
| Krok 5 |
| Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. |
| Krok 6 |
| Piec ok. 25 minut w temp. 170C. |
| Krok 7 |
| Ostudzić i nasączyć wodą z aromatem migdałowym. |
| Krok 8 |
| Mak zalać woda, zagotować i zostawić na 24 h. |
| Krok 9 |
| Na drugi dzień mak zmielić. |
| Krok 10 |
| Do naczynia przełożyć mak, Kasię, cukier i aromat. |
| Krok 11 |
| Wymieszać i zeszklić na ogniu, pod koniec dodać bakalie. |
| Krok 12 |
| Jajka ubić i wlać do gorącego maku, wymieszać. |
| Krok 13 |
| Gorący mak wyłożyć na upieczony i ostudzony biszkopt. |
| Krok 14 |
| 1 i 1/2 szklanki mleka zagotować. |
| Krok 15 |
| W pozostałym mleku rozmieszać mąkę pszenną i ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka. |
| Krok 16 |
| Chwilę pogotować i ostudzić. |
| Krok 17 |
| Miękką Kasię utrzeć, dodając cukier puder i ostudzony budyń. |
| Krok 18 |
| Gotowy krem wyłożyć na masę makową. |