MAŁE BEZY

4


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
sól1 szczypta
sok z cytryny0.5 łyżeczek
białko jajka2 sztuki
cukier puder125 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach.
Krok 2
Dodać sok z cytryny i nadal ubijać.
Krok 3
Następnie dodawać partiami cukier, po jednej łyżce, cały czas ubijając.
Krok 4
Bezy formować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia albo za pomocą rękawa cukierniczego albo za pomocą łyżeczek.
Krok 5
Piec, a właściwie suszyć, około godziny w 140 stopniach.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl