Małe conieco

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
jajko3 sztuki
mąka0.5 szklanek
cukier kryształ0.5 szklanek
proszek do pieczenia0.5 łyżeczek
Krem:
śmietana kremówka400 mililitrów
cukier puder2 łyżki
żelatyna1 łyżka
woda100 mililitrów
Wierzch:
galaretka cytrynowa1 opakowanie
galaretka agrestowa1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Przygotować jedną galaretkę, aby stężała.
Krok 2
Białka ubić z cukrem i dodać żółtka, a następnie mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać.
Krok 3
Piec 30 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4
W międzyczasie pokroić jedną galaretkę w kostkę.
Krok 5
Jak wystygnie biszkopt, ubić śmietankę z cukrem pudrem na puszystą masę, a pod koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
Krok 6
Wylać na biszkopt, wcisnąć w masę pokrojoną galaretkę i wstawić do lodówki na 30 minut.
Krok 7
Na wierzch można położyć owoce i zalać tężejącą galaretką.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl