Małe conieco
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 160 °C

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 3 sztuki
  • mąka - 0.5 szklanek
  • cukier kryształ - 0.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczek
  • krem
  • śmietana kremówka - 400 mililitrów
  • cukier puder - 2 łyżki
  • żelatyna - 1 łyżka
  • woda - 100 mililitrów
  • wierzch
  • galaretka cytrynowa - 1 opakowanie
  • galaretka agrestowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Przygotować jedną galaretkę, aby stężała.
  2. Białka ubić z cukrem i dodać żółtka, a następnie mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać.
  3. Piec 30 minut w temperaturze 160 stopni.
  4. W międzyczasie pokroić jedną galaretkę w kostkę.
  5. Jak wystygnie biszkopt, ubić śmietankę z cukrem pudrem na puszystą masę, a pod koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
  6. Wylać na biszkopt, wcisnąć w masę pokrojoną galaretkę i wstawić do lodówki na 30 minut.
  7. Na wierzch można położyć owoce i zalać tężejącą galaretką.