Malinowa tarta z białą czekoladą

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
herbatniki1 opakowanie
wafle1 sztuka
masło1 łyżka
serek mascarpone125 gramów
biała czekolada100 gramów
śmietana kremówka 36%100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Herbatniki i andruta kruszymy na drobno.Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy.
Krok 2
Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami.Ostawiamy do lodówki.
Krok 3
Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną. Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną roztopioną białą czekoladą. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.
Autor: Ostra Na SłodkoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl