Malinowa tarta z białą czekoladą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • herbatniki - 1 opakowanie
  • wafle - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • serek mascarpone - 125 gramów
  • biała czekolada - 100 gramów
  • śmietana kremówka 36% - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Herbatniki i andruta kruszymy na drobno.Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy.
  2. Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami.Ostawiamy do lodówki.
  3. Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną. Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną roztopioną białą czekoladą. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.