|
Składniki | ||
masło | 1 łyżka | |
herbatniki | 1 opakowanie | |
wafle | 1 sztuka | |
serek mascarpone | 125 gramów | |
biała czekolada | 100 gramów | |
śmietana kremówka 36% | 100 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Herbatniki i andruta kruszymy na drobno.Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy. |
Krok 2 |
Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami.Ostawiamy do lodówki. |
Krok 3 |
Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną. Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną roztopioną białą czekoladą. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki. |
Autor: Ostra Na Słodko |