| |||||||||
| Składniki | ||
| masło | 1 łyżka | |
| herbatniki | 1 opakowanie | |
| wafle | 1 sztuka | |
| serek mascarpone | 125 gramów | |
| biała czekolada | 100 gramów | |
| śmietana kremówka 36% | 100 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Herbatniki i andruta kruszymy na drobno.Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy. |
| Krok 2 |
| Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami.Ostawiamy do lodówki. |
| Krok 3 |
| Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną. Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną roztopioną białą czekoladą. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki. |
| Autor: Ostra Na Słodko |