Malinowo-wiśniowa pychotka
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  •  °C

Składniki:

  • jajko - 5 sztuk
  • mąka - 3 szklanki
  • kwaśna śmietana - 3 łyżeczki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier - 1.5 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • kisiel - 1 opakowanie
  • owoce - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Żółtka, mąkę, kwaśną śmietankę, proszek do pieczenia, cukier (0,5 szklanki) i Kasię utrzeć na masę.
  2. Pianę zrobić z białek i dodać 1 szklankę cukru.
  3. Do ubitej piany dodać kisiel.
  4. Na ciasto położyć owoce i przykryć pianą.