Malinowy raj
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  •  °C

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 6 sztuk
  • mąka ziemniaczana - 0.5 szklanek
  • mąka pszenna - 0.5 szklanek
  • cukier - 0.75 szklanek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • masa
  • mleko - 0.5 litrów
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • cukier - 0.5 szklanek
  • cukier waniliowy - 2 opakowania
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • galaretka malinowa - 2 opakowania
  • maliny - 0.5 kilogramów

Sposób przygotowania:

  1. Utrzeć jajka, cukier i cukier waniliowy.
  2. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.
  3. Wszystko utrzeć na gładką masę.
  4. Upiec.
  5. Zagotować mleko, Kasię i cukier.
  6. Dodać rozrobioną mlekiem mąkę.
  7. Biszkopt podzielić na 2 części i przełożyć masą, na wierzch wyłożyć maliny i zalać galaretką.