| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wodę z Kasią zagotować, aż margaryna zupełnie się rozpuści, wsypać mąkę i wymieszać (aż zrobi się kluska). Dokładnie ostudzić (bardzo ważne). |
| Krok 2 |
| Wystudzoną masę zagniatać z cukrem, aż zrobi się plastyczna masa. Cukier dodajemy porcjami - nie wsypywać wszystkiego na raz. |
| Krok 3 |
| Dodać kilka kropli olejku migdałowego i ponownie zagnieść. |
| Krok 4 |
| Do masy można dodawać barwniki spożywcze. Po ulepieniu i pozostawieniu przez kilka dni masa ładnie zasycha i zachowuje swój kształt. |
| Krok 5 |
| Ja swoje kwiatki, ulepione i wyschnięte, przechowuję w plastikowym pudełku. |
| Krok 6 |
| Masę można tez szczelnie zamknąć i przechowywać w lodowce, wówczas pozostanie miękka. Gorąco polecam do ozdoby tortów. |