|
Składniki | ||
marchew | 500 gramów | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
groszek z puszki | 0.5 opakowań | |
ziemniaki | 500 gramów | |
fasola szparagowa zielona | 150 gramów | |
mąka | 20 gramów | |
woda | 300 mililitrów | |
masło | 20 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrojoną marchew w kostkę i pokrojoną fasolkę ugotuj w wodzie z Bulionem Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek. |
Krok 2 |
Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem. |
Krok 3 |
Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie. |
Krok 4 |
Podawaj jako dodatek do dań z ugotowanymi ziemniakami. |
Autor: przepisy.pl |