Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową

3


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
marchew500 gramów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
groszek z puszki0.5 opakowań
ziemniaki500 gramów
fasola szparagowa zielona150 gramów
mąka20 gramów
woda300 mililitrów
masło20 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrojoną marchew w kostkę i pokrojoną fasolkę ugotuj w wodzie z Bulionem Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek.
Krok 2
Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem.
Krok 3
Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie.
Krok 4
Podawaj jako dodatek do dań z ugotowanymi ziemniakami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl