| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| marchew | 500 gramów | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| groszek z puszki | 0.5 opakowań | |
| ziemniaki | 500 gramów | |
| fasola szparagowa zielona | 150 gramów | |
| mąka | 20 gramów | |
| woda | 300 mililitrów | |
| masło | 20 gramów | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Pokrojoną marchew w kostkę i pokrojoną fasolkę ugotuj w wodzie z Bulionem Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek. | 
| Krok 2 | 
| Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem. | 
| Krok 3 | 
| Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie. | 
| Krok 4 | 
| Podawaj jako dodatek do dań z ugotowanymi ziemniakami. | 
| Autor: przepisy.pl |