Marchewka z groszkiem w sosie żurawinowym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mrożona marchewka z groszkiem - 450 gramów
  • Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr - 1 opakowanie
  • masło lub margaryna - 2 łyżki
  • żurawina ze słoiczka - 2 łyżki
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 5 łyżek wody.
  2. Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż warzywa.
  3. Dodaj wodę z gotowania i zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.
  4. Teraz dodaj jeszcze żurawinę i tymianek. Gotuj całość, aż wszystko się wymiesza i powstanie żurawinowy sos. Marchewka z groszkiem i żurawiną doskonale pasuje do pulpetów.