| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Najpierw do miski wbijamy jajka i ucieramy z cukrem na puszystą masę. | 
| Krok 2 | 
| Potem kolejno dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodą, olej, cynamon i miksujemy. | 
| Krok 3 | 
| Na koniec dodajemy startą na drobnych oczkach marchew. Ścieramy ją na tych małych podłużnych oczkach (nie odciskamy z soku). | 
| Krok 4 | 
| Smarujemy blachę Kasią i wlewamy masę. | 
| Krok 5 | 
| Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 40 min. w temperaturze 180 st. | 
| Krok 6 | 
| Kiedy ciasto przestygnie wyjmujemy z blachy. Ciasto należy przekroić wzdłuż na połowę. | 
| Krok 7 | 
| Rozdzielamy połowy i przygotowujemy krem budyniowy. 2 budynie mieszamy z 0,5 l mleka i zagotowujemy, aż zacznie gęstnieć (ale trzymamy na ogniu, aż zrobi się nie tyle gęste na kamień, a trochę jeszcze wodniste), studzimy. | 
| Krok 8 | 
| Kiedy wystygnie wsypujemy cukier puder, pokrojoną na kostkę Kasię i miksujemy. | 
| Krok 9 | 
| Dodajemy jeszcze olejek zapachowy według uznania. | 
| Krok 10 | 
| Potem smarujemy dolną część ciasta i składamy całość. | 
| Krok 11 | 
| Na koniec polewa: Wszystkie składniki polewy wrzucamy po prostu do garnuszka i mieszając do całkowitego rozpuszczenia gotujemy. | 
| Krok 12 | 
| Jeśli chodzi o Kasię dodajemy jakąś 1/3 część kostki. | 
| Krok 13 | 
| Kiedy wszystko staje się jednolitą masą (nie należy dopuścić do zagotowania) smarujemy wierzch ciasta. Polewa jest dość płynna i szybko zastyga. | 
| Krok 14 | 
| Całość wkładamy do lodówki. Najlepsze jest po kilku godzinach kiedy wszystko stężeje i przejdzie aromatem polewy i kremu. SMACZNEGO! :-) |