Marchewkowe burgery z sezamem

9


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
kasza bulgur150 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżeczki
marchew150 gramów
cebula1 sztuka
mąka ziemniaczana1 łyżeczka
płatki owsiane80 gramów
kurkuma1 łyżeczka
kmin rzymski1 łyżeczka
natka pietruszki1 pęczek
biały sezam60 gramów
oliwa z oliwek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę bulgur ugotuj zgodnie z wskazówkami na opakowaniu producenta z dodatkiem przyprawy uniwersalnej Knorr. Następnie odcedź i odstaw na bok do ostygnięcia.
Krok 2
Cebulę oraz marchew zetrzyj na tarce do miski z kaszą. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Dodaj mąkę ziemniaczaną, płatki owsiane i pietruszkę. Wymieszaj i odstaw na 15 minut.
Krok 4
Z farszu przygotuj ok 20 małych burgerów i posyp sezamem.
Krok 5
Smaż na patelni teflonowej z olejem ok 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl