| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| mąka | 2 szklanki | |
| cukier | 2 szklanki | |
| drobno posiekana marchew | 2 szklanki | |
| olej | 1.3 szklanek | |
| wiórki kokosowe | 1 szklanka | |
| cynamon | 1 łyżeczka | |
| proszek do pieczenia | 3 łyżeczki | |
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Wszystkie składniki wrzucić do głębokiego naczynia i bardzo starannie zmiksować. | 
| Krok 2 | 
| Wlać ciasto do (wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą) dużej tortownicy. | 
| Krok 3 | 
| Wierzch przykryć folią aluminiową (nakłuć ją kilka razy). | 
| Krok 4 | 
| Piec około 2 godzin w temperaturze 180 stopni C. | 
| Krok 5 | 
| Gdy ciasto dobrze ostygnie, można je przekroić i przełożyć z kremem z budyniu (może być karpatkowy). | 
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |