Marchwiak

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
mąka2 szklanki
cukier2 szklanki
drobno posiekana marchew2 szklanki
olej1.3 szklanek
wiórki kokosowe1 szklanka
cynamon1 łyżeczka
proszek do pieczenia3 łyżeczki
jajko4 sztuki
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie składniki wrzucić do głębokiego naczynia i bardzo starannie zmiksować.
Krok 2
Wlać ciasto do (wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą) dużej tortownicy.
Krok 3
Wierzch przykryć folią aluminiową (nakłuć ją kilka razy).
Krok 4
Piec około 2 godzin w temperaturze 180 stopni C.
Krok 5
Gdy ciasto dobrze ostygnie, można je przekroić i przełożyć z kremem z budyniu (może być karpatkowy).
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl