|
Składniki | ||
mąka | 2 szklanki | |
cukier | 2 szklanki | |
drobno posiekana marchew | 2 szklanki | |
olej | 1.3 szklanek | |
wiórki kokosowe | 1 szklanka | |
cynamon | 1 łyżeczka | |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki | |
jajko | 4 sztuki | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie składniki wrzucić do głębokiego naczynia i bardzo starannie zmiksować. |
Krok 2 |
Wlać ciasto do (wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą) dużej tortownicy. |
Krok 3 |
Wierzch przykryć folią aluminiową (nakłuć ją kilka razy). |
Krok 4 |
Piec około 2 godzin w temperaturze 180 stopni C. |
Krok 5 |
Gdy ciasto dobrze ostygnie, można je przekroić i przełożyć z kremem z budyniu (może być karpatkowy). |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |