Marchwianka kaszubska

1


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
żeberka wieprzowe0.5 kilogramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
marchew10 sztuk
seler0.25 sztuk
por1 sztuka
pietruszka1 sztuka
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj wywar z żeberek z dodatkiem Delikatu Knorr.
Krok 2
Warzywa obierz, marchewkę pokrój, a selera i pora zostaw w całości.
Krok 3
Wszystkie warzywa dodaj do wywaru.
Krok 4
Gdy wszystko zmięknie, wyjmij żeberka z zupy i obierz z mięsa.
Krok 5
Warzywa, oprócz marchewek wyrzuć. Marchewkę przetrzyj przez sito i dodaj do zupy.
Krok 6
Wrzuć obrane mięso. Przypraw pieprzem oraz majerankiem. Zagotuj i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl