Marchwianka kaszubska

Składniki:

  • żeberka wieprzowe - 0.5 kilogramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • marchew - 10 sztuk
  • seler - 0.25 sztuk
  • por - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj wywar z żeberek z dodatkiem Delikatu Knorr.
  2. Warzywa obierz, marchewkę pokrój, a selera i pora zostaw w całości.
  3. Wszystkie warzywa dodaj do wywaru.
  4. Gdy wszystko zmięknie, wyjmij żeberka z zupy i obierz z mięsa.
  5. Warzywa, oprócz marchewek wyrzuć. Marchewkę przetrzyj przez sito i dodaj do zupy.
  6. Wrzuć obrane mięso. Przypraw pieprzem oraz majerankiem. Zagotuj i podawaj.