| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W mikserze wymieszaj obie mąki z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i miękką Kasią. |
| Krok 2 |
| Następnie wyłóż na przesypany mąką stół i szybko zagnieć ciasto. |
| Krok 3 |
| Ciasto przenieś na papier do pieczenia i rozwałkuj na grubość ok. 3 mm. |
| Krok 4 |
| Z ciasta wykrawaj prostokąty o bokach 6 i 7 cm, wycinając w co drugim foremką serduszko. |
| Krok 5 |
| Resztki ciasta zagnieć ponownie i czynność powtórz. |
| Krok 6 |
| Ciasteczka razem z folią przełóż na blachę w piekarniku. |
| Krok 7 |
| Piecz 20 min. w 180 st. C. |
| Krok 8 |
| Wystudzone ciasteczka smaruj marmoladą i składaj po dwa. |
| Krok 9 |
| Gotowe ciasteczka posyp cukrem pudrem. |