Przygotowanie |
Krok 1 |
W mikserze wymieszaj obie mąki z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i miękką Kasią. |
Krok 2 |
Następnie wyłóż na przesypany mąką stół i szybko zagnieć ciasto. |
Krok 3 |
Ciasto przenieś na papier do pieczenia i rozwałkuj na grubość ok. 3 mm. |
Krok 4 |
Z ciasta wykrawaj prostokąty o bokach 6 i 7 cm, wycinając w co drugim foremką serduszko. |
Krok 5 |
Resztki ciasta zagnieć ponownie i czynność powtórz. |
Krok 6 |
Ciasteczka razem z folią przełóż na blachę w piekarniku. |
Krok 7 |
Piecz 20 min. w 180 st. C. |
Krok 8 |
Wystudzone ciasteczka smaruj marmoladą i składaj po dwa. |
Krok 9 |
Gotowe ciasteczka posyp cukrem pudrem. |