Marynata do karkówki ziołowa

2


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
białe wino półwytrawne200 mililitrów
biały ocet winny400 mililitrów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr4 sztuki
papryczka chilli2 sztuki
koper włoski1 sztuka
marchew50 gramów
dymka 1 pęczek
pomarańcza1 sztuka
rozmaryn świeży gałązka1 pęczek
tymianek1 pęczek
cukier1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Wino z octem i mini kostkami Knorr zagotuj.
Krok 2
Dymkę, koper włoski, marchew i papryczkę chili pokrój w plastry, zioła posiekaj nie za drobno i następnie dodaj do winnego rosołu.
Krok 3
Wystudź wywar i wtłocz powoli oliwę z oliwek. Taka ilość marynaty wystarcz na 1 kg karkówki. Marynuj 24 godz.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl