Marynata do karkówki ziołowa

Składniki:

  • białe wino półwytrawne - 200 mililitrów
  • biały ocet winny - 400 mililitrów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 4 sztuki
  • papryczka chilli - 2 sztuki
  • koper włoski - 1 sztuka
  • marchew - 50 gramów
  • dymka - 1 pęczek
  • pomarańcza - 1 sztuka
  • rozmaryn świeży gałązka - 1 pęczek
  • tymianek - 1 pęczek
  • cukier - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Wino z octem i mini kostkami Knorr zagotuj.
  2. Dymkę, koper włoski, marchew i papryczkę chili pokrój w plastry, zioła posiekaj nie za drobno i następnie dodaj do winnego rosołu.
  3. Wystudź wywar i wtłocz powoli oliwę z oliwek. Taka ilość marynaty wystarcz na 1 kg karkówki. Marynuj 24 godz.