Marynowany kurczak z grilla zimową porą

4


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
udka z kurczaka4 sztuki
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr1 opakowanie
cukier brązowy50 gramów
Ketchup Hellmann's Łagodny8 łyżek
cola 50 mililitrów
oliwa z oliwek7 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaki umyj, osusz i skrop oliwą, a następnie obsmaż z obu stron na grillowej patelni.
Krok 2
Obsmażone mięso przełóż do rękawa do pieczenia. Przyprawę Knorr wymieszaj z ketchupem, colą oraz cukrem i dodaj do rękawa.
Krok 3
Rękaw zepnij spinką i całą jego zawartość dokładnie wymieszaj, potrząsając woreczkiem. Następnie umieść go w nagrzanym do 180 °C piekarniku na 50 minut.
Krok 4
Po tym czasie woreczek rozetnij i dopiecz mięso jeszcze przez 10 minut. Gotowe kurczaki podawaj z warzywami lub chrupiącą sałatą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl