Matias z musem chrzanowym

0


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
matjasy4 sztuki
jogurt naturalny160 gramów
śmietana 18%4 łyżki
tarty chrzan2 łyżki
sok cytrynowy3 łyżki
świeży szpinak0.5 garść
liście botwiny0.5 garść
kromka chleba żytniego razowego8 sztuk
Flora ProActiv2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Matjasy opłucz i włóż do naczynia z zimną wodą na około 2 godziny. Szpinak połącz z sokiem z cytryny, śmietaną, tartym chrzanem, jogurtem i zmiksuj.
Krok 2
Matjasy odsącz z wody, pokrój w kawałki i ułóż na półmisku.
Krok 3
Na matjasy nałóż mus chrzanowy i posyp umytymi liśćmi botwinki (jeśli listki są duże, pokrój je na drobne kawałki).
Krok 4
Podawaj z pieczywem razowym posmarowanym Florą ProActiv.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl