| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto: Mąkę posiekać z Kasią, potem dodać pozostałe składniki. |
| Krok 2 |
| Zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. |
| Krok 3 |
| Następnie podzielić ciasto na trzy części i zostawić trochę na dekorację. |
| Krok 4 |
| Blachę wielkości Kartki A4 wysmarować Kasią i obtoczyć w bułce tartej. |
| Krok 5 |
| Ciasto rozwałkować i włożyć do blachy. Nakłuć widelcem, aby nie było nierówności. |
| Krok 6 |
| Piec w 180 stopniach do momentu, aż będzie złoty kolor. |
| Krok 7 |
| Trzecią warstwę ozdobić ciastem tak, aby ozdobne brzegi były 1 cm od brzegów blachy. |
| Krok 8 |
| Masa: Mleko, cukier i cukier waniliowy gotować w garnku o grubym dnie. |
| Krok 9 |
| Masa ma bulgotać, ale nie kipieć. |
| Krok 10 |
| Jak zacznie gęstnieć, dodać Kasię i trzymać na ogniu, aż zbrązowieje (1,5 minuty). |
| Krok 11 |
| Na końcu dodać posiekane orzechy i rodzynki i wymieszać. |
| Krok 12 |
| Od razu wylewać na mazurek. |
| Krok 13 |
| Pierwszy spód ciasta posmarować marmoladą i wyłożyć konfitury, potem położyć drugi i posmarować marmoladą i wylać kajmak. |
| Krok 14 |
| Przykryć trzecią warstwą. |
| Krok 15 |
| Zostawić pod folią, aby trochę zwilgotniał. (będzie łatwiej go obkroić z nierównych brzegów). |
| Krok 16 |
| Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej tzn.: wkładamy jeden garnek w drugi tak, aby nie było szpary pomiędzy nimi. |
| Krok 17 |
| Do garnka na dole wlać wody tak, aby nie dotykała garnka na górze. |
| Krok 18 |
| Do garnka na górze włożyć połamaną czekoladę i czekać, aż się roztopi, od czasu do czasu pomieszać. |
| Krok 19 |
| Wylać na mazurek. Z pozostałej masy kajmakowej i czekolady zrobiłam czekoladki :) |