Mazurek czekoladowy
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 160 gramów
  • mąka - 170 gramów
  • cukier - 60 gramów
  • śmietana 18% - 2 łyżki
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie
  • migdały - 5 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, cukier, Kasię i śmietanę wymieszaj mikserem, następnie przełóż na posypany mąką blat i szybko zagnieć.
  2. Włóż do lodówki na ok. 30 min.
  3. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1/2 cm.
  4. Formę do tarty posmaruj Kasią i posyp bułką tartą, wyłóż na nią ciasto.
  5. Ponakłuwaj ciasto widelcem i piecz około 15-20 min. w 180 st. C.
  6. Polewę czekoladową rozpuść według przepisu na opakowaniu (zazwyczaj w gorącej wodzie), dokładnie polej ciasto i udekoruj migdałami.
  7. Pozostaw do zastygnięcia.