| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 30 gramów | |
| daktyle | 15 dekagramów | |
| rodzynki | 10 dekagramów | |
| migdały | 10 dekagramów | |
| białko | 3 sztuki | |
| cukier | 20 dekagramów | |
| duży wafel | 1 sztuka | |
| Dekoracja: | ||
| daktyle | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z daktyli wyjmij pestki i pokrój na kawałki. Migdały sparz i zdejmij z nich skórkę. Posiekaj. |
| Krok 2 |
| Kasię rozpuść w rondelku z 2 łyżkami cukru, wrzuć daktyle, migdały i rodzynki. Wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Białka ubij na sztywną pianę, dodając po łyżce cukru. Ubite białka wymieszaj z bakaliami. |
| Krok 4 |
| Masę rozprowadź równomiernie na waflu i wstaw do nagrzanego do 120 st piekarnika ustawionego na termoobieg. Piecz aż mazurek stanie się złoty.Udekoruj pokrojonymi w paski daktylami. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |