MAZUREK DAKTYLOWY

3


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia30 gramów
daktyle 15 dekagramów
rodzynki10 dekagramów
migdały10 dekagramów
białko 3 sztuki
cukier20 dekagramów
duży wafel1 sztuka
Dekoracja:
daktyle 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Z daktyli wyjmij pestki i pokrój na kawałki. Migdały sparz i zdejmij z nich skórkę. Posiekaj.
Krok 2
Kasię rozpuść w rondelku z 2 łyżkami cukru, wrzuć daktyle, migdały i rodzynki. Wymieszaj.
Krok 3
Białka ubij na sztywną pianę, dodając po łyżce cukru. Ubite białka wymieszaj z bakaliami.
Krok 4
Masę rozprowadź równomiernie na waflu i wstaw do nagrzanego do 120 st piekarnika ustawionego na termoobieg. Piecz aż mazurek stanie się złoty.Udekoruj pokrojonymi w paski daktylami.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl