|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 30 gramów | |
daktyle | 15 dekagramów | |
rodzynki | 10 dekagramów | |
migdały | 10 dekagramów | |
białko | 3 sztuki | |
cukier | 20 dekagramów | |
duży wafel | 1 sztuka | |
Dekoracja: | ||
daktyle | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Z daktyli wyjmij pestki i pokrój na kawałki. Migdały sparz i zdejmij z nich skórkę. Posiekaj. |
Krok 2 |
Kasię rozpuść w rondelku z 2 łyżkami cukru, wrzuć daktyle, migdały i rodzynki. Wymieszaj. |
Krok 3 |
Białka ubij na sztywną pianę, dodając po łyżce cukru. Ubite białka wymieszaj z bakaliami. |
Krok 4 |
Masę rozprowadź równomiernie na waflu i wstaw do nagrzanego do 120 st piekarnika ustawionego na termoobieg. Piecz aż mazurek stanie się złoty.Udekoruj pokrojonymi w paski daktylami. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |