Mazurek króliczkowy
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • mąka - 350 gramów
  • cukier - 300 gramów
  • jajko - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Kasię rozpuścić. Ubić pianę z białek z cukrem, a gdy będzie sztywna dodać żółtka.
  2. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
  3. Wlać ostudzoną Kasię. Po ostygnięciu udekorować wg. uznania.
  4. Posmarować dżemem brzoskwiniowym.
  5. Do dekoracji można użyć kiwi, ananasów, lukru w różnych kolorach, białej i ciemnej czekolady, galaretek różnego koloru, migdałów, orzechów włoskich.