|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 125 gramów | |
proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
mąka | 350 gramów | |
cukier | 300 gramów | |
jajko | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię rozpuścić. Ubić pianę z białek z cukrem, a gdy będzie sztywna dodać żółtka. |
Krok 2 |
Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. |
Krok 3 |
Wlać ostudzoną Kasię. Po ostygnięciu udekorować wg. uznania. |
Krok 4 |
Posmarować dżemem brzoskwiniowym. |
Krok 5 |
Do dekoracji można użyć kiwi, ananasów, lukru w różnych kolorach, białej i ciemnej czekolady, galaretek różnego koloru, migdałów, orzechów włoskich. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |