| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 125 gramów | |
| proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
| mąka | 350 gramów | |
| cukier | 300 gramów | |
| jajko | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię rozpuścić. Ubić pianę z białek z cukrem, a gdy będzie sztywna dodać żółtka. |
| Krok 2 |
| Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Wlać ostudzoną Kasię. Po ostygnięciu udekorować wg. uznania. |
| Krok 4 |
| Posmarować dżemem brzoskwiniowym. |
| Krok 5 |
| Do dekoracji można użyć kiwi, ananasów, lukru w różnych kolorach, białej i ciemnej czekolady, galaretek różnego koloru, migdałów, orzechów włoskich. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |