Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie składniki ciasta wymieszaj mikserem. Następnie zagnieć w kulkę i odłóż na 30 minut do lodówki. Przygotuj niską foremkę o wymiarach 30 x 34 cm. |
Krok 2 |
Schłodzone ciasto rozwałkuj na podsypanym mąką papierze do pieczenia i włóż razem z papierem do foremki. Nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego do 200 st.C piekarnika, piecz około 20 minut. |
Krok 3 |
Sok lekko podgrzej. Cukier puder przesiej przez sito i utrzyj z sokiem z żurawiny. Jeśli otrzymany lukier jest zbyt gęsty dodaj odrobinę soku lub wody. |
Krok 4 |
Jeszcze ciepły lukier wylej na upieczone ciasto i szybko rozprowadź. |
Krok 5 |
Całość posyp suszonymi żurawinami i słupkami migdałowymi. Możesz bakalie lekko docisnąć dłonią. Odstaw do zastygnięcia. |