| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wszystkie składniki ciasta wymieszaj mikserem i zagnieć w kulkę. Odłóż na 20 minut do lodówki. W tym czasie foremkę do tarty o wymiarach 20 x 27 cm wysmaruj Kasią. |
| Krok 2 |
| Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek i wylep nim dno i boki foremki. Nakłuj widelcem, posmaruj dżemem i wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnia na około 20 minut.. |
| Krok 3 |
| Do miski miksera włóż: serek mascarpone, masło orzechowe, miód i sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Otrzymaną masę orzechową rozsmaruj na wystudzonym cieście. Dżem podgrzej w rondelku, aby stał się rzadszy. |
| Krok 5 |
| Powierzchnię mazurka udekoruj dżemem i orzeszkami. Całość posyp pestkami granatu. Odstaw do lodówki. |