Przygotowanie |
Krok 1 |
Do miski włóż Kasię, mąkę, zmielone orzechy, cukier, jajko i śmietanę. Wszystko wymieszaj mieszadłami miksera. |
Krok 2 |
Ciasto przełóż na posypany mąką stół i szybko zagnieć. Zawiń w folię i odłóż na 30 minut do lodówki. |
Krok 3 |
Schłodzone ciasto lekko rozwałkuj i wylep nim prostokątną formę o wymiarach podstawy 22 x 27 cm. Ciasto nakłuj widelcem i piecz w 180 st.C około 20 minut. |
Krok 4 |
Przygotuj pomadę. Kasię rozpuść w rondelku, dodaj cukier, wodę i mleko w proszku. Całość mieszaj aż wszystkie składniki się połączą, a pomada będzie gęsta i gładka. |
Krok 5 |
Na upieczone ciasto wyłóż jeszcze ciepłą pomadę i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni. Odstaw na chwilę do zastygnięcia. |
Krok 6 |
Mazurka udekoruj według własnego uznania bakaliami i kandyzowanymi owocami. |