Mazurek owocowy
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto kruche
  • mąka - 35 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 25 dekagramów
  • cukier puder - 15 dekagramów
  • ugotowane żółtka - 4 sztuki
  • dodatki
  • Nutella - 1 puszka
  • kiwi - 1 sztuka
  • mandarynka - 1 sztuka
  • skórka pomarańczowa - 3 dekagramy
  • pomarańcza - 1 sztuka
  • cytryna - 1 sztuka
  • wiśnie - 15 dekagramów
  • ananas - 1 słoik
  • posypka: - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę należy przesiać, żółtka oddzielić od białek i ugotować, następnie przetrzeć je przez sito.
  2. Do mąki dodać Kasię, przesiany cukier i wcześniej przygotowane żółtka. Następnie należy zagnieść kruche ciasto i pozostawić je w chłodnym miejscu na około 30 minut.
  3. Ciasto należy ułożyć w prostokątnej blasze o niskich brzegach. Wstawić je do gorącego piekarnika i upiec na złoty kolor.
  4. Następnie gorący mazurek zsunąć z blachy.
  5. Górę mazurka posmarować masą czekoladową a następnie przyozdobić wcześniej odpowiednio pokrojonymi owocami i gotowe!