Mazurek pomarańczowy

0


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
mąka20 dekagramów
Kostka do pieczenia Kasia12.5 dekagramów
cukier25 dekagramów
jajko2 sztuki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
marmolada pomarańczowa1 puszka
owoce kandyzowane1 unit
pomarańcza1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kasię utrzeć z połową cukru, żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Zmieszać z pianą z białek, włożyć do natłuszczonej formy.
Krok 3
Upieczony placek przeciąć na pół i przełożyć marmoladą.
Krok 4
Ze sparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę, utrzeć z cukrem, dodać sok wyciśnięty z pomarańczy i resztę cukru.
Krok 5
Utrzeć na gęsty lukier.
Krok 6
Posmarować mazurek i wstawić na krótko do ciepłego piekarnika, wysuszyć i udekorować bakaliami.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl