| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka | 20 dekagramów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 12.5 dekagramów | |
| cukier | 25 dekagramów | |
| jajko | 2 sztuki | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| marmolada pomarańczowa | 1 puszka | |
| owoce kandyzowane | 1 unit | |
| pomarańcza | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię utrzeć z połową cukru, żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Zmieszać z pianą z białek, włożyć do natłuszczonej formy. |
| Krok 3 |
| Upieczony placek przeciąć na pół i przełożyć marmoladą. |
| Krok 4 |
| Ze sparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę, utrzeć z cukrem, dodać sok wyciśnięty z pomarańczy i resztę cukru. |
| Krok 5 |
| Utrzeć na gęsty lukier. |
| Krok 6 |
| Posmarować mazurek i wstawić na krótko do ciepłego piekarnika, wysuszyć i udekorować bakaliami. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |