|
Składniki | ||
mąka | 20 dekagramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 12.5 dekagramów | |
cukier | 25 dekagramów | |
jajko | 2 sztuki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
marmolada pomarańczowa | 1 puszka | |
owoce kandyzowane | 1 unit | |
pomarańcza | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzeć z połową cukru, żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Zmieszać z pianą z białek, włożyć do natłuszczonej formy. |
Krok 3 |
Upieczony placek przeciąć na pół i przełożyć marmoladą. |
Krok 4 |
Ze sparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę, utrzeć z cukrem, dodać sok wyciśnięty z pomarańczy i resztę cukru. |
Krok 5 |
Utrzeć na gęsty lukier. |
Krok 6 |
Posmarować mazurek i wstawić na krótko do ciepłego piekarnika, wysuszyć i udekorować bakaliami. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |