
15 minut
Łatwe
Wskazówki pieczenia:
Składniki:
- mąka - 2.5 szklanki
- cukier - 0.75 szklanek
- miód - 4 łyżki
- Kostka do pieczenia Kasia - 3 łyżki
- jajko - 2 sztuki
- soda oczyszczona - 1 łyżeczka
- dżem - 1 opakowanie
- migdały - 1 opakowanie
- skórka pomarańczowa - 1 sztuka
- wiórki kokosowe - 1 opakowanie
- kolorowe galaretki - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
- Mąkę zmieszać z sodą, cukrem, miodem, Kasią i jajkami.
- Zagnieść ciasto (1/3 odłożyć do dekoracji).
- Z ciasta uformować spód mazurka i ponacinać brzegi.
- Z ciasta 1/3 uformować i powycinać listki i różyczki.
- Na blasze wyłożonej pergaminem przenieść spód mazurka i dekoracje.
- Piec w temp 190 st. C 30 minut.
- Spód ostudzić, przekroić na dwa płaty, posmarować częścią dżemu, złożyć.
- Wierzch mazurka posmarować resztą dżemu i dowolnie udekorować...