Medaliony z indyka w sosie pomidorowym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z indyka - 400 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • ser mozzarella lub żółty ser - 100 gramów
  • cukinia - 1 sztuka
  • olej - 3 łyżki
  • woda - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w cienkie medaliony, delikatnie rozklep tłuczkiem, oprósz przyprawą Knorr.
  2. Mięso obsmaż z obu stron na oleju. Na wierzchu ułóż kawałek sera i plaster cukinii.
  3. Całość zalej rozmieszanym w szklance wody Fixem Knorr. Gotuj pod przykryciem 3 minuty. Nadasz potrawie włoskiego smaku, zastępując cukinię suszonymi pomidorami.